HOLLANDS GLORIE IN ATLANTA

Nederland goed vertegenwoordigd op ASH 2017

  • 7 min.
  • Wetenschap

De Nederlandse internist-oncologen en onderzoekers deden het goed op de 59th Annual Meeting & Exposition van de American Society of Hematology (ASH), die vorig jaar december in Atlanta plaatvond. Hieronder een korte samenvatting van een selectie van de abstracts met een Hollandse (mede)auteur.


Hooggedoseerd melfalan plus ASCT verbetert PFS bij MM

De EMN02/HOVON95-studie, met prof. dr. Pieter Sonneveld (Erasmus MC) als principal investigator, vergeleek prospectief (randomisatie 1) ASCT met op een proteasoom remmer gebaseerde intensificatietherapie en (randomisatie 2) consolidatietherapie versus geen consolidatie gevolgd door lenalidomide onderhouds-behandeling bij nieuw gediagno sti ceerd MM. Patiënten van 65 jaar of jonger werden gerandomiseerd naar hooggedoseerde intensificatiebehandeling met melfalan 200 mg/m2 plus ASCT; n = 695) of standaarddosis intensificatiebehandeling met VMP (n = 497) gedurende 4 additionele 42-dagen cycli.

Ten tijde van deze interim-analyse was de mediane PFS op intention-to-treat (ITT) basis nog niet bereikt in de ASCT-groep; in de VMP-groep was dit

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?