Winter

  • 1 min.
  • Voorwoord
  • Woord vooraf

Met de winter voor de deur komt ook de jaarlijkse meeting van de American Society of Hematology (ASH) weer in zicht en op het moment van verschijning van dit nummer is deze al weer voorbij. Hopelijk is het congres leerzaam voor u geweest als u in de gelegenheid was om naar San Diego af te reizen. Maar ook als thuisblijver had u ongetwijfeld voldoende communicatiemiddelen tot uw beschikking om goed geïnformeerd te worden. In dit nummer een beetje ASH-nieuws in de vorm van een interview met prof. dr. Saskia Middeldorp van het AMC, die in San Diego de Ham-Wasserman lezing mocht verzorgen. Een grote eer.

Daarnaast aandacht voor internist-hematologen die de koers van hun carrière verlegden van patiëntenzorg naar managementtaken. Zowel dr. Fenna Heyning als dr Douwe Biesma vertellen over het hoe en waarom van hun loopbaanswitch.

Online patientempowerment wordt steeds belangrijker. Dr. Inge van Bruinessen (NIVEL) ontwikkelde tijdens haar promotieonderzoek het online platform PatientTIME, dat lymfoompatiënten helpt om het gesprek met de arts voor te bereiden. In de rubriek promotie vertelt zij over haar onderzoek en ervaringen.

Verder geeft dr. Bart Span zijn visie over het Nederlands Mastocytose Centrum Groningen, een expertisecentrum naar de zeldzame aandoening mastocytose opgericht door het UMC Groningen, en vertelt prof. dr. Daphne de Jong over de WHOclassificatie lymfomen nieuwe stijl.

Al met al hoop ik dat u ook dit nummer weer de moeite waard vindt. Mocht u ideeën hebben over de invulling van het blad: we staan altijd open voor suggesties en onderwerpen. U kunt ons mailen via redactie@hemato-oncologie.nl.

Namens de redactieraad