Mix

  • 1 min.
  • Voorwoord
  • Woord vooraf

 

 

Het eerste nummer van een nieuw tijdschrift is altijd spannend. Voldoet het aan de verwachtingen, hoe wordt het ontvangen, voegt het daadwerkelijk iets toe aan het bestaande arsenaal van vaktijdschriften, etc. Tot nu toe kreeg ik louter positieve reacties; iets waar de redactieleden en ikzelf uiteraard zeer verheugd over zijn. Reden te meer om hiermee door te gaan en hopelijk weer een inspirerend en informatief nummer te maken!

In dit eerste nummer van 2015 hebben we weer geprobeerd een mix van actuele ontwikkelingen met persoonlijke verhalen te maken. Zo vertelt prof. dr. Hanneke Kluin-Nelemans over haar aankomend afscheid en prof. dr. Marie José Kersten over haar benoeming tot hoogleraar. Verder een interview met dr. Jeroen Janssen over de nieuwe richtlijn voor de behandeling van CML; wat zijn de wijzigingen en discussiepunten geweest?
Daarnaast een interview over het onderzoek van Jurjen Versluis; onderzoek dat gehonoreerd werd met maar liefst drie oral presentations tijdens de ASH 2014.

Ook de winnaars van de Swammerdamprijs en het Jaap Steenbergen Stipendium, eind januari uitgereikt op het Dutch Hematology Congress (DHC) in Papendal, komen aan het woord. Nieuw op het DHC dit jaar waren de meet the expert sessions, waarvan ik er zelf ook sessies – samen met mederedactielid dr. Michel Schaap –over myeloproliferatieve neoplasieën (MPN) mocht verzorgen.
Leuk om te doen, en hopelijk ook leerzaam voor de deelnemers aan de sessies. Gezien de uitpuilende zalen lijken deze sessies zeker aan een behoefte te voldoen. Dat laatste zal uiteraard uit de evaluatie moeten blijken; we zijn benieuwd. 

Rest mij nog u wederom veel leesplezier toe te wensen. En voor alle volledigheid: tips, ideeën, opmerkingen én vragen kunt u mailen naar redactie@hemato-oncologie.nl of doorgeven aan één van de individuele redactieleden.